Blog 9:
Connect-ed.tech

Wat betekent Connect-ed.tech (fictief) voor Atheneum iX en haar leerlingen in 2026?

Op een natte winterdag in 2026 komt een journalist van De Tijd binnen in Atheneum iX (fictief), een school die bekend staat om haar vooruitstrevende benadering van onderwijs. Hij heeft gehoord over hoe de school naadloos nieuwe tools heeft geïmplementeerd om een brede en rijke digitale & fysieke didactiek te brengen. Helemaal volgens de eigen schoolaanpak! 


Leerling Tim, die in zijn derde jaar zit, vertelt enthousiast over Connect-ed.tech (fictief): "Het is geweldig! Ik kan nu mijn eigen leerpad bepalen en de tools die ik nodig heb om bepaalde doelen te bereiken, worden aangeboden op basis van mijn behoeften en leerstijl." Leerkracht 


Sarah vervolgt: "Met Connect-ed.tech hebben we de volledige controle over de leeromgeving van onze leerlingen. We kunnen specifieke inhoud en tools integreren en zelfs nieuwe tools ontwikkelen die passen bij de specifieke context van onze school en onze leerlingen." 


Directeur Ben bevestigt: "Connect-ed.tech is een game-changer voor ons hier op Atheneum iX. We hebben nu een centrale hub waarin alle data over onze leerlingen en hun prestaties verzameld wordt, wat het onderwijsproces enorm vereenvoudigt. Bovendien kunnen we onze blauwdruk en onze aanpak voor onderwijs snel aanpassen en verbeteren. Onze doelendashboards houden ons scherp. We zien de effecten van wat we doen zonder extra planlast.“ 


Daags nadien leest het team van Ben fier, “Atheneum iX toont hoe belangrijk het is om rekening te houden met context in de ontwikkeling en implementatie van EdTech-oplossingen. Connect-ed.tech stelt scholen in staat om de leeromgeving te ontwerpen die het beste aansluit bij de specifieke behoeften van hun leerlingen, en dit alles via één centrale hub.”. Ben denkt, wat een geluk dat het integratieplatform dat in 2023 nog groeipijnen had en zelf bijna zou afgebouwd worden, toch nog werd omgedoopt tot een innovatieplatform. Want dat is vandaag Connect-ed.tech. Wij zijn er nog steeds goed mee en ik heb zo een vermoeden dat het stilaan een referentie aan het worden is. Goed, het is maar een verzonnen verhaal maar er ligt een droom en 9 design principes (zie link in commentaar) aan de basis. 


Mark Willems